ELHELYEZKEDÉS

Bérlakások elhelyezkedése Budapesten a XIII. kerületben: 1139 Budapest, Röppentyű utca 32-34

A bérlakások Budapesten a XIII. kerületben a belvárostól mindössze 10 percre, Angyalföld dinamikusan fejlődő részén található. A Divinus lakópark akár autóval, akár tömegközlekedéssel, néhány perc alatt elérhető a városközpontból: az M3-as metró Árpád hídi megállója 950, a Forgách utcai megállója mindössze 850 méterre található. Az 1-es és a 14-es villamosok megállója 650 méterre, a 115-ös, a 120-as és a 32-es buszok megállói néhány száz méterre helyezkednek el. A lakóparktól gyalogos távolságra megtalálható minden, amire szükségünk lehet: éttermek, bevásárlóközpont, sportlétesítmények, iskolák, óvodák és gyógyszertár.

VÁLASZD KI LAKÁSODAT EGYEDI BÉRLAKÁS KÍNÁLATUNKBÓL

A tökéletes albérletet keresi? Nálunk minden bizonnyal megtalálja! Akár bútorozottan, teljeskörű gépesítéssel: (konyhabútor, sütő, főzőlap, páraelszívó, mosogatógép, mosógép, hűtő, klíma, televízió, francia ágy, nappali bútor, előszoba bútor, nagy szekrény), akár bútor nélkül, részben gépesítve: (konyhabútor, sütő, főzőlap, páraelszívó, mosogatógép, klíma), ahogy kényelmes.

Nem tudja hol parkoljon? Segítünk!

Parkoló bérlés már 25.000Ft /hó-tól. Zárt teremgarázsban, biztonsági szolgálattal, kamera rendszerrel ellátva. Kérjen egyedi ajánlatot az berlakas@berlakas.hu címen!

Nem tudja hol tárolja a ritkán használt eszközeit? Ebben is tudunk segíteni!

Tároló bérlés már 20.000Ft / hó / 2,16 nm2-től. Ajánlatkérés itt tud kérni: berlakas@berlakas.hu címen!

Gyorsan, tisztán és egyszerűen?

Az AIRBNB lakásaink foglalása hamarosan megkezdődik, ahol akár egy éjszakára is lefoglalhatja apartmanját. Ami Budapesten és az országban is ritka, az az, hogy az ingatlant rövid ideig, legfeljebb egy hónapig lehet bérelni. Természetesen hosszú távú, határozott idejű 1 éves szerződéscsomagok is rendelkezésre állnak érdeklődőink számára.

További épülő társasházaink várható átadása

  • Budapesten a 3. kerületében, közvetlenül a vízparttól, a Római-parton tizenhat lakásos társasház épül. Az ingatlan átadása 2022 februárjában várható.
  • Budapest 8.kerületében, a Dankó utca 223. alatt épülő ingatlan elsősorban az egyetemi hallgatók számára ajánlott. Többnyire 1-1, 5 szoba, bútorozott apartmanok, amelyek 2023 tavaszától lesznek elérhetőek a bérlők számára.
  • Budapest 2. kerületében, a Varsányi Irén utca 45. szám alatt egy 40 lakásos társasház épül. Az ingatlan átadása 2023-ban várható.

Bérléssel és vásárlással kapcsolatos fogalmak

BÉRLÉS VS. VÁSÁRLÁS

Ennek kiválasztása, hogy otthont béreljünk vagy vásároljunk egy nagy döntés, amely hatással van nem csak az életmódunkra, hanem a pénzügyeinkre és egészségünkre egyaránt. A bérlakásnak is megvannak az előnyei, többek között, hogy nem kell felelősséget vállalnia, és rugalmasan működik. Az emberek azonban gyakran úgy vélik, hogy a lakásvásárlás ez megalapozott döntés, a bérlakás pedig egy pénzügyi mentsvár.

Megtévesztő lehet az első ránézésre a kedvezőnek tűnő lakásvásárlási opció. Amíg az albérlethez elég letenni egy-két havi kauciót, addig a hitellel terhelt lakásvásárláshoz jelentős önrészre, vagy pótlólagos fedezetbevonásra van szükség. A hitel futamideje 20-30 év, kis túlzással élethosszig tart, míg az albérletet keresők túlnyomó többsége csak néhány hónapra, esetleg egy-két évre tervez.

BÉRLÉS

A bérlés azt jelenti, hogy büntetés nélkül mozoghat minden alkalommal, amikor a lízing véget ér. Ez azonban azt is jelenti, hogy megadott idő alatt ki kell költöznie, ha a bérbeadó úgy dönt, hogy eladja az ingatlant, vagy lakáskomplexumát öröklakássá alakítja.

A bérbeadás legnagyobb mítosza az, hogy minden hónapban "kidobjuk a pénzt az ablakon".

Ez nem igaz.

Kell egy hely, ahol lakhatunk, és ez mindig pénzbe kerül, így vagy úgy. Amikor bérelsz, pontosan tudod, hogy mennyit fogsz költeni a lakhatásra, rezsire és közös költségre havonta. Ha a lakás saját, lehet, hogy nem fizet többet, mint a jelzálog-és rendszeresek számlák egy hónap alatt. A havi lakással kapcsolatos költségek általában kiszámíthatóbbak és lényegesen olcsóbbak. Ami szintén a bérlés mellett szól, hogyha bérlakásba költözik, a beruházó gondoskodik az összes javításról és karbantartásról. Szintén növekszik a társasházak zárt kertjeinek jelentősége, amely az utcára lépés nélkül is lehetőséget biztosít egy kis sétára, így a lakóparkszerű társasházak komoly előnyt jelentenek, akár a régi tégla házakhoz, vagy az önállóan álló beépítésekhez képest.

KULCS ELVITELRE

A bérlakások rugalmasságot, kiszámítható havi kiadásokat, valamint a javítások elvégzését is lehetővé teszik a bérlő számára.

A bérlakás immateriális előnyökkel jár. Ezek közé tartozik a stabilitásérzet, a közösséghez tartozás, és a tulajdonosi büszkeség, valamint az adólevonások és a méltányosság kézzelfogható értékei.

A közhiedelemmel ellentétben, a bérlés nem jelenti azt, hogy havonta "kidobom a pénzt", és a birtoklás nem mindig épít vagyonokat "hosszú távon”.